مروری بر مهم‌ترین رویدادهای ایران در سال 1396

 

*ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری

22 تا 26 فروردین 96 (11 تا 15 آوریل) فرصت ثبت نام نامزدهای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری بود. 1636 نفر برای نامزدی ثبت نام کردند که با تشخیص شورای نگهبان ایران تنها ، محمدباقر قالیباف، مصطفی میرسلیم، ابراهیم رئیسی، اسحاق جهانگیری و مصطفی هاشمی طبا تایید صلاحیت شدند که از این بین قالیباف و جهانگیری از انتخابات کناره گیری کردند. خبر مهم در ثبت نام انتخابات ایران رد صلاحیت محمود به عنوان رئیس جمهور دوره های نهم و دهم دولت ایران بود که با حواشی بسیاری روبرو شد.

*حادثه معدن یورت

انفجاری در روز 13 اردیبهشت ( 3 می) در معدن ذغال سنگ یورت در استان گلستان ایران باعث شد 43 نفر در این حادثه جان خود را از دست دهند. این حادثه در روزهای تبلیغات انتخابات ایران بود و حواشی بسیاری از سمت جناح رقیب برای وی به وجود آورد.

*انتخابات ریاست جمهوری ایران

دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران 29 آردیبهشت ( 19 می ) برگزار شد. در این انتخابات بیش از 41 میلیون نفر شرکت کردند که با کسب 57 درصد آرا توانست برای بار دوم رئیس جمهور ایران شود.

*حمله داعش به مجلس ایران

در روز 17 خرداد ( 7 جون) حمله ای به مجلس ایران صورت گرفت که داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفت. در این عملیات 5 نفر داعشی کشته شدند و 17 نفر نیز به دست داعشی ها جان باختند.

*آتش سوزی چاه نفت

در هفتم آبان (29 اکتبر) در هنگام حفاری چاه شماره 147 میدان نفتی رگ سفید در جنوب ایران بر اثر فوران نفت چاه فوران نفت و آتش سوزی ، دو نفر جان خود را از دست دادند. عملیات خاموش کردن این چاه در مجموع 57 روز به طول انجامید و سرانجام در تاریخ 5 دی ( 26 دسامبر)خاموش شد. گفته می شود عملیات حفاری و کنترل فوران، در نوع خود رکوردی در تاریخ مهار فوران چاه‌های نفت و گاز در دنیا به شمار می‌آید.

*زله کرمانشاه

شامگاه 21 آبان (12 نوامبر) زله ای به قدرت 7.3 در کرمانشاه به وقوع پیوست. در این زمین لرزه 620 نفر جان خود را از دست دادند. در این حادثه حدود 10 هزار نفر هم مصدوم شدند. حدود 30 هزار خانه در این زمین لرزه تخریب شد که هنوز هم بسیاری از افراد در چادر و کاندگی می کنند.

*تظاهرات سراسری

بعد از اولین اعتراضات که در 7 دی(28 دسامبر) و همراه با سفر به مشهد بود کم کم به شهرهای مختف ایران هم شاهد اعتراضات سراسری بود. در این اعتراضات مطالبه اصلی مردم ایران مشکلات اقتصادی و معیشتی بود. در این اعتراضات 25 تن کشته شدند.

در همین اثنا هم اعتراضاتی به حجاب اجباری از سوی ویدا موحد (اولین زنی که به حجاب اجباری اعتراض کرد) در تهران با بستن روسری به شال آغاز شد که با عنوان دختران انقلاب شناخته می شود.

*آتش سوزی نفتکش سانچی

در تاریخ 16دی (6 ژانویه) نفتکش ایرانی با 136 هزار تن میعانات نفتی راهکره جنوبی بود که در آب های چین با یک کشتی باری دیگر تصادف کرد و آتش گرفت. در این اتفاق که باعث غرق شدن کشتی ایرانی شد 32 نفر خدمه کشتی نیز جان خود را از دست دادند.

*سقوط هواپیمای مسافربری

صبح 29 بهمن (18 ژانویه) ایران شاهد سقوط هواپیمای مسافربری مسیر تهران- یاسوج بود. هواپیمای متعلق به شرکت آسمان با برخورد به کوه دنا سقوط کرد و در این حادثه 65 سرنشین هواپیما فوت کردند. اجساد برخی از این افراد به دلیل کوهستانی بودن منطقه یافت نشده است.

*اعتراضات دراویش گنابادی

به دنبال اعتراضات دی ماه در ایران، دراویش نعمت اللهی گنابادی برای حمایت از دکتر محمدعلی تابنده، قطب دراویش در خیابان گلستان پاسداران تهران تجمع کردند که تا مانع از بازداشت او شوند. اما دو هفته بعد و در 30 بهمن (19 ژانویه) تجمع دراویش به خشونت کشیده شد که در این جریان 5 نفر از جمله 3 پلیس کشته شدند.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها